26 Ocak 2009 Pazartesi

Kişisel Dijital Platformunuzu kurdunuz mu?

Evet, artık herkes kendi platformunu çok rahat kurabilir durumda.

Artık her ev kullanıcısı kendi VOD sunucusunu, kendi etkileşimli kanallarını çok rahat bir şekilde kurabiliyor. Hatta bu sisteme evinde olmadığı zaman da ulaşabiliyor.

Son zamanlarda aslında farkında olmadan televizyon izleme alışkanlığımız değiştirmeye başladık. Tabi sözüm Yeni Nesil’lere. Intel, Microsoft, Apple, Sony gibi şirketler geliştirdikleri donanım ve yazılımlar sayesinde bizlere inanılmaz fırsatlar sunuyorlar.

Size kendi evimde kurduğum örnek bir yapıyı anlatacağım o zaman ne demek istediğim daha rahat anlaşılır. İhtiyaçlarınız bir adet Intel Viiv destekli Microsoft Vista Ultimate Media Center PC, bir adet kablosus modem, bir adet Sony Playstation 3, bir adet Nokia N96, bir adet FullHD LCD, bir adet Slingbox ve bir adet Vista Notebook.

Bu cihazların hepsi birbirleriyle konuşmaya hazır. Oyun konsolu olmaktan çıkan PS3 artık kablosuz ağınıza bağlanabiliyor ve evinizde bulunan tüm Medya sunucularını otomatik tanıyor. Bu sayede kurduğunuz PC üzerinden paylaştırdığınız tüm içerikleri (resim, video, müzik) PS3 aracılığı ile LCD TV’nizde seyretmeniz mümkün. Bunu yapmak için uzman bir bilgisayar kullanıcısı olmaya da gerek yok. Evinize bir misafir gelince artık resimleri fotoğraf albümü ve laptop üzerinden göstermek yerine LCD ekranınızdan tek bir tuşa basarak gösterebiliyorsunuz. Hatta artık cep telefonunuz bile eve kurduğunuz bu Medya sunucusunu tanıyor ve dosyalara ulaşabiliyor.

Uzun seyahate çıktığınızda evinizdeki içeriklere ulaşmanızı da Orb ve Slingbox gibi ürünler çok kolay bir şekilde sağlamaktadır.

Sonuç olarak Dijital Platform mantığı ile düşündüğümüzde, istediğimiz içerikleri istediğimiz zaman ve istediğimiz yerde seyredebiliyoruz, kendi kanallarımızı yaratabiliyoruz, evin her odasından müzik veya video dosyalarımıza erişim kendi oynatma listelerimizi yaratabiliyoruz. İçeriklerimizi paylaşabiliyoruz.

Aslında geçmişte bize büyük platformların sunduğu çoğu şeyi evimizde kolayca yapabiliyoruz. Acaba IPTV biraz geç mi kalıyor ne dersiniz?

Hiç yorum yok: