1 Aralık 2008 Pazartesi

TIME 2008


Bugün Interpro'nun düzenlediği TIME 2008 konferansı başladı. Benim de konuşmacı olarak katıldığım konferans daha önceki senelerden farklı olarak Ceylan Intercontinental Hotel'de değil Elite World Hotel'de yapıldı ve Otopark'ın otel içerisinde olmaması ve yemek bölümünde çok fazla kuyruk olması dışında büyük bir sorun yaşanmadı. Yıllardır Ceylan Int. Otel'e alıştığımız için ilk başta biraz garip geldi ama sonuçta asıl önemli olan Konferans içeriğiydi.
Gelelim Konferans'a. Öncelikle bu senenin konusu "Yaşasın İçerik". Avea'nın sponsor olması sebebiyle Avea Regülasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Anık açılış konuşmasını yaptı. Doğal olarak üç gün önce 3G lisanslarının verilmesi ve 3G'nin geleceği sunumun ana başlığıydı.
Hemen ardından Telekomünikasyon Kurumu 2. Başkanı Galip Zerey 2009'da bizi bekleyenler ile ilgili güzel bir sunum yaptı. Özellikle 2009'da Wimax Lisans'ının verileceğini ve düzenlemelerin hazır olduğunu duyurması sektör için önemli bir haber oldu. 3G lisanslarının da sorunsuz verilmiş olmasının keyfini yaşadıkları çok açıktı.
Bu konuşmaların ardından Paralel Oturumlara geçildi. Benim de konuşmacı olduğum "IPTV, Niş içerik üreticilerini bekliyor" paneli gayet iyi bir katılımla gerçekleştirildi. Diğer konuşmacılar TTNET'ten IPTV İçerik Müdürü Eşref Günaydın ve Sevenice Firmasından Gökçen Karan'dı. Keyifli ve dolu dolu geçen bir sohbet oldu. Özellikle Niş İçeriğin IPTV'deki yeri, IPTV gerçekten Niş içeriği bekliyor mu?, Niş içerikten neyi kastediyoruz?, nasıl para kazanılır gibi konulara değinmeye çalıştık.
Katıldığım diğer bir sunum Intel'in "Gerçek Mobil Internet Deneyimi" başlıklı sunumuydu. Anlatılan ürünler aslında bundan birkaç sene sonra nasıl cihazlarla Internet'e bağlanacağımızı göstermesi açısından gayet ilginçti.
Son olarak "Bloglar, "iş" yapar mı?" paneline katıldım. Hem eğlenceli, hem de doyurucu geçen bir panel oldu. Devletşah Özcan, Arda Kutsal ve Yüce Zerey bloglarını, yaşadıklarını, sıkıntılarını ve nasıl bir iş modeline dönüştürdüklerini neşeli bir ortamda paylaştılar.
Evet ilk günün benim açımdan özeti bu şekilde oldu. Aslında katılım açısından önceki senelere göre biraz daha sayıf olduğunu gördüğüm TIME 2008'in umarım 2009 yılında yapılacak etkinliği daha geniş kitlelere ulaşabilir.

Hiç yorum yok: